Helstegt krondyr filet/mørbrad med honningglaserede urter
Ingredienser:
Urter:
200 g. gulerødder
1 bdt. forårsløg
1 rød peberfrugt
1 grøn peberfrugt
Marinade urter:
1 spsk. smeltet smør
1 spsk. balsamicoeddike
2 spsk. honning
Marinade kød:
3 spsk. mørk farin
2 spsk. sød chilisovs
2 spsk. Teriyakisovs
2 spsk. vand
2-3 fed hvidløg
en smule Tabasco efter smag
Opskrift:
Gulerødderne skæres i kvarte på langs, forårsløgene halveres på tværs og peberfrugterne skæres i passende stykker.
Urtemarinaden røres sammen og fordeles over urterne, som anbringes i en foliebakke. Bakken stilles i bunden af den lukkede grill, hvor kullene er skubbet ud til hver side.
Den afpudsede filet/mørbrad pensles med lidt olivenolie, drysses med salt og peber, og lægges på en rist over bakken med urterne.
Filet/mørbrad grilles i alt i ca. 40 - 50 minutter, til den har opnået en kernetempratur på ca. 58 grader vendes et par gange og pensles med marinaden et par gange undervejs - første gang efter “bruning”.
Når filet/mørbrad er færdig, skal den hvile i ca. 10 minutter. Imens laves saucen. Urterne “fiskes” op af foliebakken, og marinaden, der nu er blandet med stegesky koges ind med en dl piskefløde eller to…
Serveres: med hvide kartofler